Daun (Nr. 20) WK Schleidener Tal Hillesheim(Nr. 16)

Ulmen (Nr. 21) Gerolstein (Nr. 19) Manderscheid (Nr. 33)

Der Eifelverein heeft vele wandelroutes vastgelegd op wandelkaarten die te verkrijgen zijn bij de Tourist Information van Daun of direct te bestellen via www.eifelverein.de  
Tip: download de app Rheinlandpfalz op uw mobiel (android/iphone) voor nog meer wandelingen via satellietnavigatie en toeristische informatie.

Nerother Kopf an einem späten Winternachmittag von Westen her; am Fuß des Berges in der linken Bildmitte der namengebende Ort Neroth; die Ruine Freudenkoppe bleibt unter Buchen verborgen.
 
 

Aan de overkant van de boerderij ligt deze
647 meter hoge vulkaankegel, de Nerother Kopf. Op de top van de heuvel liggen de ruïnes van het monument Freudenkoppe, gebouwd tussen 1337 en 1340.Het natuurgebied rond de Nerother Kopf is een populair wandel- en recreatiegebied.

Eifelsteig,
 Karte Eifelsteig Nordteil Eifelsteig & NRW-Partnerwege

De boerderij ligt op een paar kilometer verwijderd van de beroemde Eifelsteig, een meerdaagse wandelroute tussen Aken en Trier. Ruim 300 kilometer vol afwisselende weggetjes en zandpaden, prachtige uitzichten en verschillende heuvel- en bergformaties.

 

 

 
Huur een fiets of E-Bike (http://www.fun-bike-daun.de) en kies het Maare-Moselpad. Een fietspad dat gelegd is over het voormalige spoortracé Daun-Bernkastel-Kues aan de Moezel.
De fietsroute is uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen. De fietstocht is vlak en u fietst langs vulkanen en kratermeren tot aan de Moezel. Op de fietsroute Maare-Moezel kunnen fietsers 58 spannende en ontspannende kilometers afleggen. U fietst over 40 bruggen en door vier tunnels en de fietsroute is doorlopend geasfalteerd.
http://www.eifel.info/maren-moezel-fietspad-eifel.htmLangs de ca. 16 kilometer van Daun naar de molen van Bleckhausen worden de afzonderlijke planeten op schaal in groote en afstand tot de zon middels pilaren en borden weergegeven. Op dit gedeelte bereikt men als fietser meer dan lichtsnelheid. Gesteld dat men elke seconde één stap voorwaarts doet, dan verplaatst men zich in dit model met lichtsnelheid voort door het zonnestelsel.
http://www.eifel.info/kosmosfietspad-eifel.htm
Met een totale oppervlakte van 500 vierkante kilometer en een routenetwerk van 750 kilometer, biedt het VulkanBike TrailPark de optimale omstandigheden voor afwisselende mountainbiketochten door de Vulkaan-Eifel. De routes van het VulkanBike Trailpark stellen verschillende eisen aan de rijtechnieken en het prestatievermogen van de Biker. Een uitgekiend bewegwijzeringssysteem zorgt voor het juiste traject.
Kijk op de link:
http://www.eifel.info/mountainbike-beleven-eifel.htm