Ga voor alle websites van de activiteiten naar de pagina `links`.  

DAUN
Wapen van DaunHet »Wild- & Erlebnispark« ligt midden in de Eifel in de buurt van de stad Daun in een ca. 220 ha. groot bos- en weidelandschap. Een 8 kilometer lange bosweg (autotocht) leidt u door dit mooie landschap van de »Vulkaneifel«. De grote ruimte maakt het voor de dieren mogelijk om te leven zoals in de vrije natuur, omdat de verschillende diersoorten zich vrij in het gebied kunnen bewegen en daarnaast ook het contact met de bezoekers kennen.

Bij zes aangeduide tribunes (uitzichtspunten) langs de bosweg, kunt u uit de auto stappen en de dieren van dichterbij bekijken, fotograferen en ook voeren. Speciaal voer voor de dieren is in het park te verkrijgen.
Er is een leuke speeltuin voor kinderen en (!) volwassenen.  

Openingstijden:

Van 15 maart t/m 15 november
10.00 – 17.00 uur
Adres park:
Wildparkstraße 1
D-54550 Daun
(slechts 4,5 km !) 
 
De zomerrodelbaan

De bij het wildpark aanwezige zomerrodelbaan, is een belevenis voor groot en klein. Avonturiers kunnen over de 800 meter lange rodelbaan naar beneden suizen, waarbij ze met een stuurknuppel zelf kunnen uitmaken, hoe snel ze in het dal willen aankomen. Zo gauw men in het dal aangekomen is, wordt men automatisch met een transportsysteem weer naar boven getrokken, om een nieuwe afdaling te kunnen beginnen. Bij deze attractie kan iedereen eens een keer echt gas geven – of alleen, maar ook in een tweepersoons bob! De zomerrodelbaan is bij droog weer dagelijks van 11.00 uur – 18.00 uur geopend.

OBERSTADTFELD

Aan de overkant van de boerderij ligt een visvijver.

SCHALCKENMEHREN
Wapen van Schalkenmehren

In dit plaatsje, op 13 km afstand van Oberstadtfeld kunt u zwemmen en varen op één van drie vulkaanmeren. Er worden rooiboten en waterfietsen verhuurd. Verder zijn er rondom het meer enkele wandelingen uitgezet en is er een vliegveldje waar rondvluchten georganiseerd worden. In hotel Schneider wordt eten uit de typisch Duitse keuken geserveerd.MEERFELD
Wapen van Meerfeld 

startslide2  
Dit kleine dorp ligt in een vulkaankrater waar vanuit u vele wandelingen kunt doen. Een aanrader is de uitkijktoren met een schitterend 360 graden-panorama. Er zijn enkele goede restaurants in Duitse stijl te vinden. Meerfeld ligt op 14 km afstand van Oberstadtfeld.

DAUN
Wapen van Daun

Daun is een oud stadje waar vanaf 700 voor Christus de Kelten al verbleven en een fort bouwden op de basaltberg. Rond het begin van de jaartelling waren ook de Romeinen in dit gebied, en er zijn dan ook veel sporen van Romeinen in Daun gevonden. De naam Daun komt vermoedelijk van het Keltisch-Romeinse woord Dunum, wat als verstevigde helling of fort kan worden uitgelegd. 
Interessant, maar er kan ook goed gewinkeld worden!

© L.A.W.V.VIA-VIA 
Zicht op de Dauner Burg.


Ski - Club Daun
Wintersportanlage MäusebergWaldcafé Am Gemündener Maar
Maarstrasse 7
54550 Daun. 10 km van de boerderij.
Eenvoudig cafe-restaurant aan één van de vulkaanmeren van Daun. Ruime parkeergelegenheid en startpunt van veel wandelingen. Aan te raden is de wandeling naar de Dronketurm, een uitkijktoren met een fenomenaal uitzicht.
In het meer kan worden gezwommen en er zijn bootjes te huur.

 Huur een fiets of E-Bike (http://www.fun-bike-daun.de) en kies het Maare-Moselpad. Een fietspad dat gelegd is over de route van de voormalige treinverbinding Daun-Bernkastel-Kues aan de Moezel.
De fietsroute is uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen. De fietstocht is vlak en u fietst langs vulkanen en kratermeren tot aan de Moezel. Op de fietsroute Maare-Moezel kunnen fietsers 58 spannende en ontspannende kilometers afleggen. U fietst over 40 bruggen en door vier tunnels en de fietsroute is doorlopend geasfalteerd.
http://www.eifel.info/maren-moezel-fietspad-eifel.htm

Met een totaal oppervlak van 500 vierkante kilometer en een routenetwerk van 750 kilometer biedt het VulkanBike TrailPark de optimale omstandigheden voor afwisselende mountainbiketochten door de Vulkaan-Eifel. De routes van het VulkanBike Trailpark stellen verschillende eisen aan de rijtechnieken en het prestatievermogen van de Biker. Een uitgekiend bewegwijzeringssysteem zorgt voor het juiste traject.

WALLENBORN
Wapen van Wallenborn

In Wallenborn (6 km) bevindt zich een koudwater geiser die Wallende Born of der Brubbel wordt genoemd.

 


GEROLSTEIN
Wapen van Gerolstein 

Freibad Gerolstein (13 km)
Raderstrasse 22-24
Gerolstein

 


PELM
Wapen van Pelm

Roofvogel- en wolvenpark. Circa 15 km. Een aanrader!MANDERSCHEID
Wapen van Manderscheid

Manderscheid is een kuuroord met 1.289 inwoners in de Eifel in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Het ligt aan het riviertje de Lieser. Bekend zijn de Oberburg en de Niederburg. Deze beide burchten symboliseren de geschiedenis van het gebied, die beheerst werd door twee machtsblokken. De Oberburg hoorde bij het keurvorstendom Trier, de Niederburg en de meeste omliggende gemeenten behoorde tot Luxemburg.
(13 km)
.

 

Stoeltjeslift Cochem
TRIER

Wapen stad Trier

Duitslands oudste stad Trier, omringd door de uitlopers van de Eifel en de Hunsrück ligt in een verwijding van het Moezeldal.
De stad werd omstreeks 15 voor Christus gesticht door de Romeinse keizer Augustus onder de naam Augusta Treverorum (genoemd naar de Keltische bewoners van de streek, de Treveren). Als latere handelsstad en bestuurscentrum genoot het grote welvaart en rijkdom. Veel monumenten uit deze Romeinse periode zijn in een verrassend goede staat te bewonderen. Nergens ten noorden van de Alpen zijn het er zoveel, waarvan tevens een aantal op de UNESCO-wereldcultuurerfgoedlijst staan.

 


GROSSLITTGEN
Coat of arms of Großlittgen

Abdij Himmerod. 23 km.
De abdij werd gesticht in 1134 door Sint Bernard en is nauw verbonden met de Abdij van Clairvaux. De barokke kerk werd voltooid in 1751, maar kwam in 1802 onder Frans bewind in verval. In 1922 werd het klooster opnieuw opgericht. 
De abdij heeft ook haar eigen uitgeverij, de "Himmerod Drucke" een boekwinkel, een winkel waar men lokale producten kan kopen en er is een restaurant/ cafe aanwezig waar men kloosterbier kan drinken.HILLESHEIM
Wapen van Hillesheim 

GOLFBAAN HILLESHEIM

De uiterst goed onderhouden natuurbaan met waterlopen, vijvers, biotopen, boswegen en een wildbaan met damherten, in een omgeving met historisch en geologisch uniek belang nodigt u uit voor een aangename golfdag. In het idyllisch gelegen en smaakvol ingericht clubhuis met restaurant en terras kunt U een prachtige golfdag met specialiteiten uit de Eifel besluiten.

KYLLBURG
Wapen van Kyllburg

Schloss Malberg. 23 km

Blick aufs Schloss 

DAUN
Wapen van Daun

Schweben statt fliegen! Das ist der prägnanteste Unterschied zur herkömmlichen Luftfahrt. Daher gehört das Ballonfahren zu den wohl schönsten Erlebnissen unserer Zeit. Im frühen Morgenlicht oder am späten Nachmittag kann man die Gelegenheit nutzen, die abwechlungsreiche Landschaft der Vulkaneifel mit ihren Maaren, Hügeln, Wiesen, Wäldern und Feldern aus der Ruhe eines dahinschwebenden Ballons zu erleben. Zeit, Raum und Farben verschmelzen im Sonnenlicht.

Galerie: Eifel-Ballooning


NÜRBURG
Wapen van Nürburg

Nürburg telt 159 inwoners en is voornamelijk bekend vanwege het racecircuit Nürburgring, waar onder andere jaarlijks de Grand Prix van Europa (Formule 1) plaatsvindt. Maar Nürburg is ook een kuuroord waar de burcht fier boven op één van de hoogste bergen (678 meter) van de Eifel staat.